Blokhus Sandskulptur Festival

Velkommen til 11. sæson

I 2023 sender vi gæsterne forbi eventyrlige fortællinger af H. C. Andersen.  Skulpturparken åbner for gæster, der vil følge processen i arbejdet med H. C. Andersens Eventyr, den 25. april 2023.  Der er officiel åbning af festivalen 29. april 2023. 

Temaer for Blokhus Sandskulptur Festival

2023: H. C. Andersens Eventyr

2022: Fra Istid til Nutid
2021: Noas Ark
2020: Eventyrlige Filmfigurer
2019: Vilde Vikinger
2018: Alletiders Helte
2017: Magiske Eventyr
2016: Verdens Vildeste Dyr
2015: H.C. Andersens Eventyr
2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne
2013: Nordisk Mytologi

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus

4. nov. - 30. dec. 2023 kl. 15-21

Juleboder kl. 15-20

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 4. november 2023. Der er god plads og højt til himlen i den 20.000 m2 store Skulpturpark i Blokhus, som igen byder på en eventyrlig oplevelse, hvor parkens bygninger, træer og haver er pyntet i et strålehav af tusindvis af lysdekorationer og mere end 2 million julelys. I kan også gå på opdagelse mellem et stort krybbespil, julemand i kanen, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med røde julehjerter og meget, meget mere.


 


Sandskulpturerne udformes på bare 10 dage


Udformes frem til den 29. april. 


Sandskulpturernes detaljer laves helt til sidst.


Sandskulpturerne er meterhøje og flotte.Højt til himlen og plads til alle aldre

Sandskulpturerne er placeres i Skulpturparken Blokhus, som er på over 20.000 m2. Her finder i Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på løbende events og aktiviteter. 


 

​​

En sandet historie

Sandet kommer fra Ølstrup Grusgrav ved Ringkøbing. Her har sandet den helt rette gyldne farve og kantede kornstørrelse, hvor der samtidig er sørget for at sandet har det rette forhold mellem 90% sand og 10% ler. Sandet er blevet fyldt i meget store trækasser, herefter tilføjes vand samtidig med at det bliver kraftigt stampet med store pladevibratorer så sandet derved komprimeres ca. 40 %. 


​​​​​

Opbygning af sandet i kasser og blokke er på knap 2 ugers tid udført af team bestående af 10 erfarne sandfolk

Det rette udstyr er uundværligt, når man arbejder med de store og imponerende sandskulpturer. 

Kasserne bygges ovenpå hinanden én efter én. Det er næsten ligesom byggeklodser. 

Kunstnerne starter med at lave skitser, som de efterfølgende udformer skulpturerne efter. 

Fra top og ned 

Herefter kan skulptørerne straks gå i gang med at forme de individuelle skulpturer. De begynder helt oppe ved toppen af sandblokkene og arbejder sig gradvist nedad. Når skulpturerne er færdig udført, oversprøjtes de til sidst med lidt vand iblandet en smule speciel trælim i forholdet 10-1, for at holde sammen på det hele i specielt de første par uger, som er den mest kritiske periode.

Det tager sandkunstnere ca. 10 dage at lave skulpturerne. Ca. 100 arbejdstimer og 25 tons sand til en skulptur på 4 meter. Sandet der er brugt til skulpturerne kan ikke genbruges, og ved næste års sandskulptur festival hentes der nyt sand hjem og alt skal opbygges på ny ud fra et nyt tema.

Skulpturerne kan godt holde til kombinationer af sol, lettere regn og lettere blæst, - men frostvejr, haglbyger og længerevarende hård regn eller stormvejr medfører uoprettelige skader. Når frosten kommer, så krakelerer det hele og bliver så hurtigt til en almindelig stor sandbunke.

Omkostningerne for at få lavet 10 store sandskulpturer er på knap 800.000 kr., dette dækker udgifterne til køb af sand, transport til Blokhus, opbygning af sandet og betaling til arbejdsmænd samt betaling af rejse- og opholdsudgifter og honorarer til de udførende sandkunstnere.

Årskort

Årskort

Mindeværdige oplevelser i et år fra købsdato


Køb online her
Blokhus Sandskulptur Festival

Blokhus Sandskulptur Festival

Tema: H. C. Andersens Eventyr


Åbner 25. april - indvielse 29. april
Magisk Jul 2023

Magisk Jul 2023

Åbner 4. november


Se mere
Café og restaurant

Café og restaurant

Oplev kunst, musik & fester


Læs mere om Fester & Selskaber