Sandskulptur Festival

Sandskulptur Festival


Lęs mere
Cafe & Restaurant

Cafe & Restaurant


Lęs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Lęs mere
Events & Aktiviteter

Events & Aktiviteter


Lęs mere
Magisk Jul

Magisk Jul


Lęs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Lęs mere
Bus- & Gruppebesøg

Bus- & Gruppebesøg


Lęs mere

Blokhus Sandskulptur Festival

I år afvikler Skulpturparken Blokhus  9. sæson af Blokhus Sandskulptur Festival. Det er nogle af verdens førende sandskulptører, der har udformet de enorme sandskulpturer efter temaet: NOAS ARK.

Noas Ark, Noas familie og nogle af verdens vildeste og mest truede arter er udformet som imponerende sandskulpturer.

Temaer for Blokhus Sandskulptur Festival

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi

 


Sandskulpturerne udformes på bare 10 dage

Noas Ark udformes fra den 24. april - 13. maj. 

Sandskulpturernes detaljer laves først helt til sidst.

Sandskulpturerne er meter høje og imponerende.

 


NOAS ARK

"Menneskene på jorden bliver mere og mere onde. Derfor beslutter Gud at

sende en stor flodbølge, der kan udslette livet på jorden. Han fortæller dog

Noa, at flodbølgen kommer, og råder Noa til at bygge en ark. Noa skal

medbringe sin familie og et par af hver dyreart til båden. Det lykkes Noa

og sin familie samt dyrene i arken at overleve, da den omfattende flodbølge,

som også kaldes syndfloden, kommer. Da det klarer op igen, sætter Gud

en regnbue på himlen som et løfte til Noa om, at ingen oversvømmelse

nogensinde skal ødelægge hele jorden igen."


Læs om de 10 sandskulpturer i 2021 herunder


ARKEN

Støder på Ararat

Wilfred Stijger har lavet en sandet fortolkning over, at Arken har ramt bjerget Ararat og at dyrene går fra borde for at søge land. De er lidt forvirrede og nogle lidt søsyge af den lange tur på arken.

GIRAFFER

Mindre uro

Anique Kuizenga har udvalgt girafferne til at komme ombord på Arken. En hun og en han. Tænk sig, om man var ligeså høj som en giraf – så kunne man bedre strække sig og se horisonten – og se fremtiden, med meget mindre uro.

HIMLENS FUGLE

Jorden bliver tør

Edith Van de Wetering har fokuseret på ravnen der ikke kunne finde tørt land og duen som siden skulle vise sig at give Noa håb om at jorden igen var blevet tør efter syndfloden.

UD AF JUNGLEN

Kan du finde dem?

Fra junglen kom to frøer, to fugle med lange haler, to søde aber, to dovne katte. En sød elefant og en stor slange ombord på arken. Mon den store slange har spist elefanten?


KRYBDYR

I flokkevis

Dyrene kom i flokkevis, to og to. Der var tamkvæg ved siden af rovdyr, fugle, natdyr iblandet savannens kæmper og skovbundens mindste bille – og ikke mindst krybdyr, heriblandt kamæleonen. Kig godt efter. Kan du se, den lille kamæleon der er ved at fange en guldsmed?

NOA OG FAMILIEN

Jeg opretter en pagt med dig

Dette er Noas historie. Han lavede en pagt med Gud om at han sammen med sin kone og tre sønner: Sem, Kam og Jafet samt deres koner kunne gå ind i arken, så de kunne blive reddet fra oversvømmelsen. Du må hele vejen rundt om sandskulpturen for at opleve hele familien.

SYNDFLODEN

Hold fast i håbet

Noas Ark handler om en stor katastrofe, stor redning og en ny begyndelse. Ikke alle mennesker blev destrueret af Gud. Kun næsten. Det er håbefuldt og det samme er sandskulpturen, som afspejler at starte på en frisk. Den næsten totale ødelæggelse baner vejen for en frisk start.

TRUEDE DYREARTER

Hvis bare…

Panda, sort næsehorn, orangutang, oceanisk hvidtippede haj – nogle af verdens truede dyrearter. Er vi i stand til at passe på dem – så de næste generationer også kan opleve dem? Hvis bare vi kunne redde alle de truede dyrearter i verden, på en moderne udgave af Noas ark.

DE GRISE

Vil du virkelig ombord?

Efter syndefaldet får Noa og hans familie lov til at spise dyr. Tror du, at grisene var gået ombord på arken, hvis de havde vidst, at mennesker nu om dage associerer dem med lækker og sprød bacon?

ELEFANTERNE

De kom ikke ombord

Arken var ikke så stor, at alle dyr kunne komme ombord. De fleste dyr, som var efterladt, måtte i stedet svømme. Hvis de ikke kunne svømme eller flyve, ville de dø. Tror du, at elefanter kan svømme?

 


Skulpturparken Blokhus

Sanselige oplevelser

Højt til himlen og plads til alle aldre

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på løbende events og aktiviteter.

 

 

En sandet historie

Sandet kommer fra Ølstrup Grusgrav ved Ringkøbing. Her har sandet den helt rette gyldne farve og kantede kornstørrelse, hvor der samtidig er sørget for at sandet har det rette forhold mellem 90% sand og 10% ler.

Sandet er blevet fyldt i meget store trækasser, herefter tilføjes vand samtidig med at det bliver kraftigt stampet med store pladevibratorer så sandet derved komprimeres ca. 40 %. 

 

​​​​​Opbygning af sandet i kasser og blokke er på knap 2 ugers tid udført af team bestående af 10 erfarne sandfolk

Det rette udstyr er uundværligt, når man arbejder med de store og imponerende sandskulpturer. 

Kasserne bygges ovenpå hinanden én efter én. Det er næsten ligesom byggeklodser. 

​​​​​Kunstnerne starter med at lave skitser, som de efterfølgende udformer skulpturerne efter. 


Herefter kan skulptørerne straks i gang med at forme de individuelle skulpturer. De begynder helt oppe ved toppen af sandblokkene og arbejder sig gradvist nedad. Skulptørerne skal dog hele tiden holde øje med, at proportionerne på deres store kunstværker er blevet udført korrekt. Der er ingen fortrydelsesret. Når skulpturerne er færdig udført, oversprøjtes de til sidst med lidt vand iblandet en smule speciel trælim i forholdet 10-1, for at holde lidt sammen på det hele i specielt de første par uger, som er den mest kritiske periode.

 

Det tager sandkunstnere ca. 10-12 dage at lave de skulpturerne. For at lave en f.eks. 4 meter høj sandskulptur, har det taget ca. 100 arbejdstimer og der er anvendt mindst 25 tons sand hertil.Skulpturerne kan godt holde til kombinationer af sol, lettere regn og lettere blæst, - men frostvejr, haglbyger og længerevarende hård regn eller stormvejr medfører uoprettelige skader. Når frosten kommer, så krakelerer det hele og bliver så hurtigt til en almindelig stor sandbunke.

 

Omkostningerne for at få lavet 10 store sandskulpturer er på knap 800.000 kr., dette dækker udgifterne til køb af sand, transport til Blokhus, opbygning af sandet og betaling til arbejdsmænd samt betaling af rejse- og opholdsudgifter og honorarer til de udførende sandkunstnere. Sandet der er brugt til skulpturerne kan ikke genbruges, og ved næste års sandskulptur festival hentes der nyt sand hjem og alt skal opbygges på ny ud fra et nyt tema.


Oplevelsescenter

Udendørs park

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2 - placeret mellem skov, strand og by.

Et hav af blomster

Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på løbende events og aktiviteter.

Stor udstilling

Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze.

For børn

Der er børneleg, vipper, gynger, hoppepude, "jorden er giftig" stort skakspil, junglesti og masser af spændende aktiviteter for børn. 


Værker til salg i Skulpturparken

Her er et udpluk af skulpturer og kunstværker som er til salg i Skulpturparken. De er lavet af bl.a. Jens Galschiøt, Flemming Holm, Max Højer Jacobsen, Benny Wouters, Fares Al-Kharrat, Flemming Nielsen, Mølgaard Jernkugler samt Thy Granit