Sandskulptur Festival

Sandskulptur Festival


Lęs mere
Cafe & Restaurant

Cafe & Restaurant


Lęs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Lęs mere
Events & Aktiviteter

Events & Aktiviteter


Lęs mere
Magisk Jul

Magisk Jul


Lęs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Lęs mere
Bus- & Gruppebesøg

Bus- & Gruppebesøg


Lęs mere

Blokhus Sandskulptur Festival

I år åbner Skulpturparken Blokhus for 9. sæson af Blokhus Sandskulptur Festival lørdag den 24. april. Fra denne dag vil nogle af verdens førende sandskulptører udforme enorme sandskulpturer efter temaet: "NOAS ARK".

Noas Ark, Noas familie og nogle af verdens vildeste og mest truede arter udformes til imponerende sandskulpturer.

Temaer for Blokhus Sandskulptur Festival

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi


Vær' med og oplev processen, hvor internationale dygtige skulptører går fra at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme 10 tonstunge sandskulpturer.


Sandskulpturerne udformes på bare 10 dage

Noas Ark udformes fra den 24. april - 13. maj. 

Sandskulpturernes detaljer laves først helt til sidst.

Sandskulpturerne er meter høje og imponerende.


Vi byder hjertelig velkommen til den officielle åbning af Blokhus Sandskulptur Festival Kr. Himmelfartsdag, torsdag den 13. maj, hvor der bliver mulighed for at se imponerende sandskulpturer - udformet efter temaet: Noas Ark. Denne dag står sandskulpturerne færdig - der er udarbejdet af nogle af verdens førende sandskulptører - og det fejrer vi med musik, taler, og festivitas.


Skulpturparken Blokhus

Sanselige oplevelser

Højt til himlen og plads til alle aldre

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på løbende events og aktiviteter.

 

 

En sandet historie

Sandet kommer fra Ølstrup Grusgrav ved Ringkøbing. Her har sandet den helt rette gyldne farve og kantede kornstørrelse, hvor der samtidig er sørget for at sandet har det rette forhold mellem 90% sand og 10% ler.

Sandet er blevet fyldt i meget store trækasser, herefter tilføjes vand samtidig med at det bliver kraftigt stampet med store pladevibratorer så sandet derved komprimeres ca. 40 %. 

 

​​​​​Opbygning af sandet i kasser og blokke er på knap 2 ugers tid udført af team bestående af 10 erfarne sandfolk

Det rette udstyr er uundværligt, når man arbejder med de store og imponerende sandskulpturer. 

Kasserne bygges ovenpå hinanden én efter én. Det er næsten ligesom byggeklodser. 

​​​​​Kunstnerne starter med at lave skitser, som de efterfølgende udformer skulpturerne efter. 


Herefter kan skulptørerne straks i gang med at forme de individuelle skulpturer. De begynder helt oppe ved toppen af sandblokkene og arbejder sig gradvist nedad. Skulptørerne skal dog hele tiden holde øje med, at proportionerne på deres store kunstværker er blevet udført korrekt. Der er ingen fortrydelsesret. Når skulpturerne er færdig udført, oversprøjtes de til sidst med lidt vand iblandet en smule speciel trælim i forholdet 10-1, for at holde lidt sammen på det hele i specielt de første par uger, som er den mest kritiske periode.

 

Det tager sandkunstnere ca. 10-12 dage at lave de skulpturerne. For at lave en f.eks. 4 meter høj sandskulptur, har det taget ca. 100 arbejdstimer og der er anvendt mindst 25 tons sand hertil.Skulpturerne kan godt holde til kombinationer af sol, lettere regn og lettere blæst, - men frostvejr, haglbyger og længerevarende hård regn eller stormvejr medfører uoprettelige skader. Når frosten kommer, så krakelerer det hele og bliver så hurtigt til en almindelig stor sandbunke.

 

Omkostningerne for at få lavet 10 store sandskulpturer er på knap 800.000 kr., dette dækker udgifterne til køb af sand, transport til Blokhus, opbygning af sandet og betaling til arbejdsmænd samt betaling af rejse- og opholdsudgifter og honorarer til de udførende sandkunstnere. Sandet der er brugt til skulpturerne kan ikke genbruges, og ved næste års sandskulptur festival hentes der nyt sand hjem og alt skal opbygges på ny ud fra et nyt tema.


Oplevelsescenter

Udendørs park

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2 - placeret mellem skov, strand og by.

Et hav af blomster

Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på løbende events og aktiviteter.

Stor udstilling

Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze.

For børn

Der er børneleg, vipper, gynger, hoppepude, "jorden er giftig" stort skakspil, junglesti og masser af spændende aktiviteter for børn. 


Værker til salg i Skulpturparken

Her er et udpluk af skulpturer og kunstværker som er til salg i Skulpturparken. De er lavet af bl.a. Jens Galschiøt, Flemming Holm, Max Højer Jacobsen, Benny Wouters, Fares Al-Kharrat, Flemming Nielsen, Mølgaard Jernkugler samt Thy Granit