Fortællingerne bag sandskulpturerne

Fra Istid til Nutid


Da vi skulle vælge temaet for Blokhus Sandskulptur Festrival 2022 faldt valget på: "Fra Istid til Nutid". En tidsperiode der er enorm lang - og hvordan skal man så udvælge 10 perioder? Vi har forsøgt at tage udgangspunkt i de perioder som flest kender til og som børn og voksne i fællesskab kan snakke samme om.

Lad os starte med Istiden. Begyndelsen.

For 20.000 år siden dækkede mægtige gletsjere størstedelen af Danmark med kilometertyk is. Havniveauet var 130 meter lavere end i dag, fordi enorme mængder af klodens vand lå hen som indlandsis. Danmark var en del af et stort europæisk kontinent, som strakte sig ud til vest for Irlands kyst. Her vil i bl.a. kunne opleve en mammut -  en nu uddød meget stor elefantart. Mammutten levede i Nordeuropa, Asien og Nordamerika frem til sidste istid.

Herefter kan gæsterne bevæge sig forbi perioder som Jægerstenalderen, Bondestenalderen, Bronzealderen, Keltisk Jernalder og naturligvis Vikingetiden, som vi alle kender så godt. 


Gæsterne vil også kunne få et øjebliksbillede af Middelalderen, med særligt fokus på det kristne kongerige og vi har også valgt at sætte et særligt fokus på Besættelsen og Efterkrigstiden. Selvom det er mange år siden, at Danmark blev besat af tyske tropper - fylder begivenhederne dengang stadig meget i den danske bevidsthed og i mediebilledet. Aktuelt i området findes fortsat mange af bunkerne også fra denne tid. 


Herefter springer vi på den 9. sandskulptur forbi De Globale Tider. Afstanden mellem landene er blevet kortere og mere tilgængelige - og gennemslaget for it-teknologi fra 1970’erne og frem har været en afgørende dynamo for en stor del af den kulturelle og samfundsmæssige forandringsproces. 

Den 10. sandskulptur repræsenterer Nutiden. Tiden lige nu. Hvad forbinder du med den?  

Se vores velkomstbrochure 2022 her 


 

2022: Fra Istid til Nutid

2022: Fra Istid til Nutid

Blokhus Sandskulptur Festival


Læs mere om temaet 2022
Café og restaurant

Café og restaurant

Oplev kunst, musik & fester


Læs mere om Fester & Selskaber
2022: Masser af events

2022: Masser af events

Træskulptur Festival, Kunst i Blokhus, Magisk Jul


Læs mere om events her
Bus- & Gruppebesøg

Bus- & Gruppebesøg

Ta' på udflugt til Skulpturparken


Læs mere om Bus- & Gruppebesøg