Sandskulptur Festival

Sandskulptur Festival


Læs mere
World's Biggest Sandcastle Blokhus

World's Biggest Sandcastle Blokhus


Læs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Læs mere
Events & Aktiviteter

Events & Aktiviteter


Læs mere
Magisk Jul

Magisk Jul


Læs mere
Fester & Selskaber

Fester & Selskaber


Læs mere
Bus- & Gruppebesøg

Bus- & Gruppebesøg


Læs mere
Cafe & Restaurant

Cafe & Restaurant


Læs mere
World's Biggest Sandcastle

World's Biggest Sandcastle


Læs mere

Skulpturer og værker i fokus

- Et hav af forskellige kunstinstallationer, skulpturer og værker. Kom endnu tættere på her, inden dit besøg til vores oplevelsescenter. 


Sandskulpturer

Sandet til sandskulpturerne kommer fra Ølstrup Grusgrav ved Ringkøbing. Her har sandet den helt rette gyldne farve, kantede kornstørrelse og det rette forhold mellem 90% sand og 10% ler. Sandet fyldes i meget store trækasser, hvorefter vand tilføjes og det kraftigt stampes med store pladevibratorer. Herved komprimeres det ca. 40 %. Kasserne bygges ovenpå hinanden én efter én, ligesom byggeklodser. Opbygning af sandet i kasser og blokke er på knap 2 ugers tid udført af team bestående af 10 erfarne sandfolk. Og så kan kunstnerne gå i gang.

Skulptørerne former de individuelle skulpturer. De begynder helt oppe ved toppen af sandblokkene og arbejder sig gradvist nedad. Når skulpturerne er færdig udført, oversprøjtes de til sidst med lidt vand iblandet en smule speciel trælim i forholdet 10-1, for at holde lidt sammen på det hele i specielt de første par uger, som er den mest kritiske periode. Det tager nogle af verdens førende sandkunstnere ca. 10-12 dage at lave de skulpturerne. Skulpturerne kan godt holde til kombinationer af sol, lettere regn og lettere blæst, - men frostvejr, haglbyger og længerevarende hård regn eller stormvejr medfører uoprettelige skader. 


Fiberbeton skulpturer

Fiber beton skulpturerne (også kaldet fiberkunst) er opbygget med basis i enten en stor flamingo klump eller opbygget af ståskelet. Skulptørerne starter med at forme basis skellettet af enten en meget stor flamingo klump eller opbygger det hele i et ståskelet. Herefter påsættes der f.eks. hønsetråd eller andre slags net. Derefter er det klar til at blive smurt ind i flere lag hurtigt tørrende specialbeton, hvorefter kunstværket med skulptørernes bearbejdning mere og mere hurtigt begynder at tage form. Når kunstværkerne er færdige i sin form, bliver de overfladebehandlet med flere slags farvepigmenter blandet med almindelig vand, for at skabe den rette patina efter kunstnernes helt eget valg. Disse kunstværker tager det 10-12 dage at få lavet og vejer op til 2 tons stykket, selvom de faktisk er hule indvendigt.


Træskulpturer

Fra 2013 til 2020 har der hvert år været gennemført Træskulptur Festival i Skulpturparken. Internationale træskulptører fra hele verden har deltaget i udførelsen af de mange træskulpturer. Med store motorsave har kunstnerne over 3-5 dage formet de 1-2 tons tunge og 200 år gamle egestammer til individuelle skulpturer efter det enkelte års tema. I 2021 tager vi endnu en vinkel på dette arbejde, således du nu har mulighed for på forhånd at booke din drømme træskulptur. 

Træskulpturerne fra sæson 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020 er udstillet i Skulpturparken.


Træskærerarbejde

Stor permanent samling af træskærerarbejder udført af Uffe og Kirsten Gitz Johansen. Samlingen er erhvervet af John Andersen/Galleri Blokhus i 2013 og består af 161 værker. Den er et resultat af 2 menneskers arbejde igennem et langt liv - et liv med glæde ved træskære arbejdet og naturen.


Hoffman - Tom's Drag Art

Skotskternede hunde, stribede katte og folkevognsrugbrød med øjenvipper. "Tom's Drag" er forrykt kunst, det er legende og eksperimenterende, men mest af alt, er det for sjov. "Tom's Drag" vil nemlig gerne have dig til at more dig og smile.Thomas Hoffmann Design ønsker kunstnerisk at gennemføre disse erfaringer med henblik på at dele dem med andre mennesker. Thomas Hoffmann Design tilpasser sig en verden, hvor ideerne har flere aspekter: Selvmodsigende, samt ofte mærkelige og provokerende. Dette har konsekvenser for den kunstneriske stil. Thomas Hoffmann Design udtrykker disse erfaringer i værkerne for at gøre dem tilgængelige for andre. Det er her den kunstneriske verden kommer fra. En verden fuld af flerfarvede fugle i paradis, mænd og dyr, der altid viser skønheden i hvert væsen og hver ting. Det er hvad der gør arbejdet så unikt og ekstraordinært. Du finder værkerne til salg i både Kunstbutikken og Arkaden. 


Udvalgte skulpturer - et mix

Fiberbetonskulptur:

”Erik den røde”

2020 Sandskulptur:

”Aladdin” 

Fiberbetonskulptur:

”Hel”

2020 sandskulptur:

”Prinsessen på ærten”