Arkade Galleri samt Kunst & Gavebutik

 

Arkade Galleriet

Besøg det smukke Arkade Galleri i Skulpturparken og få en kunstoplevelse i særklasse. Her kan bl.a. opleves unikke malerier af Jan Björn og Lone Kristensen, keramik af Helga Breum, jernskulpturer af Erling Mørck og plantefarvet design af Lise Franck.

JAN BJÖRN

Værkerne opstår ved en slags ”modellering” på lærredet med kanten af en rørepind, hvor dybden og formen i motivet opstår tidligt i processen. Lyset fanger strukturen i maleriet
Teknikken er autodidakt, og sammen med farver og skygger gør at der i værkerne opstår en signatur. Motiverne er en sondring mellem et nært abstrakt udtryk til figurative landskaber på afstand, hvor jeg er optaget af at skildre en stemning, vejret og et bestemt tidsrum. Han nærer en fascination for naturens råhed, særlige æstetik og finder ofte mine motiver på vandreture.

LONE KRISTENSEN

Kreativiteten kommer til udtryk i billedet - både figurativt og abstrakt. Motivet fremstår farveintenst og præcist, hvor stemningen og fortællingen, understøttes af farvernes indbyrdes energi. Materialet er akryl på lærred - suppleret at blyant og pastel. Inspirationen hentes ofte i naturen, landskabet - havets formsprog, samt genrer indenfor både etablerede stilarter og samtidskunsten

HELGA BREUM

Udstiller stentøjsbrændt keramik - både brugskunst og skulpturelle værker, såsom store kugler, hvor dekoreringen ofte er inspireret af havets farver. Meget af hendes keramik har også en lille "signatur" i form af en fugl.
Raku er en gammel japansk brændingsmetode, der består i, at man brænder forglødet keramik i en rakutønde. Herefter tages de meget varme emner over i en gryde med savsmuld. Det er denne proces, der giver den karakteristiske sorte farve og krakeleringerne i glasuren. De tanker, keramikeren kan have gjort om farver og det endelige resultat inden, er i en rakubrænding ude af kontrol, idet vind og vejrforhold spiller ind på det færdige resultat. Denne uforudsigelighed er altid fascinerende.

ERLING MØRCK

Er kendt for sine betagende "Birds in Motion" - nogle helt fantastiske fugle-jernskulpturer. Skulpturerne er stor kunstnerisk oplevelse for iagttageren. Skulptøren Erling Mørck har en livspassion for fugles anatomi, og skaber noget som ikke er helt "færdigt" - huller er efterladt til fantasien.

LISE FRANCK 

Plantefarver garn med blade, planter og svampe hun finder i naturen og som hun designer til hæklet eller strikket brugskunst. Hun eksperimenter også med, at lave speckels- og farveskiftende- garn, ved hjælp af solfarvning og ecodye.  De hæklede tæpper er meget inspireret af patchwork, og geometriske mønster. Hun hækler enten freestyle eller laver et mønster som hun hækler efter.

GABRIELLA JØRGENSEN

Følelser, fantasi, drømme og spontanitet går op i en højere enhed og bliver til skulpturer, relieffer, fade, vaser mm.  Hun arbejder med forskellige materialer som glas, keramik og drivtømmer, ofte gerne en kombination af flere materialer. Gabriella anvender bl.a. teknikker som Sandstøbning og Silketryk i mit glasarbejde. 

Alle udstillede værker i galleriet er til salg, og kan købes med hjem med det samme.

 


Kunst & Gavebutik

Du finder den inspirerende kunstbutik i Kulturhuset Blokhus. Her kan du opleve et stort og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design. Butikken repræsenterer derudover omkring 10 kunsthåndværkere fra Danmark og udlandet indenfor blandt andet keramik, glas, malerier, jern, illustrationer, smykker, unika og brugskunst af høj kvalitet, således butikken hele tiden er dynamisk og levende.

 

Oplev Thomas Hoffmann Design

Oplev de finurlige og farverige skulpturer fra Thomas Hoffmann i Kunst & Gavebutikken i Kulturhuset Blokhus.

De vilde kunstværker fås i mange forskellige størrelser. De største er gulv-figuer på over en meter i højden.

 

Oplev Kunstpuder af høj kvalitet

I Kunst & Gavebutikken er der også smukke vævede kunstpuder fra Jules Pansu og Poulin Design med kendte kunstværker.

Kunstpuderne er i en enestående kvalitet.

 

Værker til salg i Skulpturparken

Her er et udpluk af skulpturer og kunstværker som er til salg i Skulpturparken. De er lavet af bl.a. Jens Galschiøt, Flemming Holm, Max Højer Jacobsen, Benny Wouters, Fares Al-Kharrat, Flemming Nielsen, Mølgaard Jernkugler samt Thy Granit.

Rust- & Jern

Metal & Bronze

Sten- & granit

Fiberbeton 


 

Unika 

Nips og pynt

Bronze

Keramik & sten


 

Magisk Jul 2023

Magisk Jul 2023

Åbner 4. november


Se mere
Årskort

Årskort

Mindeværdige oplevelser i et år fra købsdato


Køb online her
Julebuffet med julelækkerier

Julebuffet med julelækkerier

Serveres i Orangeriet


Book her
Blokhus Sandskulptur Festival

Blokhus Sandskulptur Festival

Tema: H. C. Andersens Eventyr


Oplev 20.000m2
Café og restaurant

Café og restaurant

Oplev kunst, musik & fester


Læs mere om Fester & Selskaber